Vaccinul antigripal

Vaccinul antigripal

Reprezinta o importanta sporita pentru copilul tau, asta daca nu esti CONTRA vaccinarii. Vaccinul antigripal este o doza de anticorpi care se efectueaza in fiecare an pentru prevenirea unei raceli, boli respiratirii, toate acestea se raspandesc foarte usor in mediul inconjurator, gripa poate sa fie foarte severa, iar in majoritatea cazurilor poate sa fie mortala.

Persoanele care sunt mai vulnerabile la gripa

– persoane care au varsta de peste 65 de ani
– femeile insarcinate
– bebelusii
– copiii
– adultii care sufera de boli respiratorii
– persoanele care au un sistem imunitar foarte slabit

De fapt, un studiu a aratat ca majoritatea pot sa sufere de o banala gripa care poate sa fie fatala, deoarece nu se da mare importanta, de aceea persoanele care sufera de boli respiratorii, infectii pulmonare, boli ale inimii, imunitate scazuta, ar trebui sa se imunizeze in fiecare an pentru a prevenii o raceala.

Ministerul Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala pentru aceste persoane, vaccinarea nu este obligatorie, este la libera alegere, dar importanta sanatatii este pe primul loc, pentru ca nu vrem sa ii imbolnavim pe cei dragi.

Eficacitatea vaccinului

Are rolul de a proteja persoana care a ales sa se imunizeze impotriva unui virus.
Deseori aud vorba “Daca nu il vad, nu exista”, acest concept este total gresit, un virus nu trebuie sa fie vazut, trebuie sa fie simtit, de aceea se recomanda imunizarea, fie prin vaccin, fie prin administrare de suplimente alimentare pentru imunitate sau naturala (legume, fructe si alte alimente bogate in vitamine).
Garantia vaccinului antigrapal nu este de 100%, nu poate sa stopeze toate virusurile, dar probabilitatea de imbolnavire este mai mica si anumite boli sau gripe pot sa fie impiedicate sa isi faca aparitia.

Efectele secundare ale vaccinului antigripal

– febra
– dureri musculare
– durere in locul vaccinarii

Nu este un lucru de speriat, deseori, oamenii se sperie la aceste reactii adverse, in cazul in care copilul le face, inseamna ca organismul lui reactioneaza, daca nu prezinta aceste afectiuni, asta nu inseamna ca sistemul lui imunitar nu isi face treaba, corpul uman reactioneaza diferit de la persoana la persoana.

Vaccinul antigripal la copii

Gripa este foarte des intalnita la bebelusi sau copii si prezinta aceleasi simptome ca la orice om.

– frisoane
– temperatura/febra
– nas congestionat
– dureri musculare
– dureri osoase
– dureri de cap
– tuse seaca
– dureri in gat

Majoritatea copiilor pot sa aiba febra foarte mare, in care pot prezenta complicatii ale unei raceli banale si pot dezvolta pneumonie, otita, bronsita, etc., in acest caz trebuie sa fie consultat copilul si sa ii se puna un tratament adecvat pentru afectiunea lui.
In cazul bebelusilor cu varsta mai mica de 6 luni, vaccinul antigripal nu se poate efectua.

Efectuarea vaccinarii

Pentru bebelusi este recomandat sa fie vaccinati dupa 6 luni sau cand recomanda medicul, iar pentru copiii mai mari, vaccinul trebuie efectual pana la sfarsitul lunii octombrie.

Dozele vaccinarii

Daca copilul este mai mic de 9 ani, atunci se administreaza 2 doze de vaccin, intre ele trebuie sa existe o distanta de cel putin o luna.
In fiecare an trebuie sa se faca dozarea de anticorpi pentru orice copil, incepand cu varsta de peste 6 luni.

Mituri si adevaruri legate de vaccinul antigripal

Mit: Gripa este mult mai periculoasa decat o simpla raceala

Adevar: Cele doua afectiuni nu sunt la fel, ele sunt provocate de virusi diferiti, amandoua pot sa fie foarte severe.

Mit: Severitatea gripei nu este foarte grava pentru organism

Adevar: Pe an, gripa este fatala pentru 650.000 oameni, acest numar este reprezentativ doar pentru persoanele care sufera de boli respiratorii, impactul cu siguranta este mult mai mare, printre care se afla: bebelusi, copii, adulti si batrani.

Mit: Vaccinul antigripal nu ma protejeaza

Adevar: Anticorpii din vaccin sunt defapt virusi inactivi, ei nu au cum sa afecteze organismul intr-un fel rau.

Ce este drept, apar reactii adverse si se manifesta diferit de la persoana la persoana, important este sa se faca imunizare in fiecare an.

 

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *