Sa fii parinte poate este un lucru greu, dar minunat!

Cum sa fii un parinte bun pentru copilul tau!

In multe momente poate simti ca cedezi si nu mai ai nervi, dar sunt cele mai frumoase momente din viata ta, asa ca nu le rata pentru ca ele nu se mai intorc oricat iti doresti.

De ce trebuie sa sculte copiii de parinti, de ce nu asculta parintii de copii?

Hai sa ne aducem putin aminte cum era cand eram noi copii si nu ne ascultam parintii atunci cand ne cereau sa facem ceva, asa sunt si copiii vostri, fiecare copil are personalitatea lui si vrea sa se exprime, asta este un lucru bun.

Trebuie de multe ori sa fim din nou copii si sa ajungem la nivelul lor ca sa fim niste parinti buni.

Dar oare facem bine sa ajungem la nivelul lor?

Este o intrebare buna, desi copiii isi doresc un partener de joaca si acela fiind mami sau tati, de ce? pentru ca ei stiu cel mai bine ce le place copilului lor, stiu cum le place sa se joace, stiu ce jucarii le plac, stiu cum ar trebui sa faca atunci cand situatia devine dificila.

Am fost copii si acuma avem copii, stiu, poate la un momentdat este greu sa mai ti pasul cu cel mic, poate te-ai saturat sa aduni toata ziua jucarii, haine si sa stai mereu dupa cel mic, dar partea buna este ca il vezi cum creste chiar sub ochii tai, cum ii oferi toata iubirea si toata afectiunea.

Intre copil si parinte trebuie sa existe comunicare pentru a stii ce isi doreste micutul. Niciun parinte nu poate sa fie perfect, dar este cel mai bun parinte pentru copilul lui.
Copilareste alaturi de copilul tau, este ocazia de a te intoarce in trecut cand erai si tu un copil.

Citeste si acest articol care te poate ajuta: Copilului si educatia, reguli primordiale

 

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *