Reteta de pizza facuta in casa

Pizza este o reteta intaliana care a fost repede adoptata in lume, este o mancare rapida atunci cand nu mai ai idei, stiu ca este mai usor sa comanzi o pizza de la un restaurant, dar priveste avantajul la pizza facuta de tine, poti sa pui pe ea tot ce iti doresti tu si cat vrei tu.

Ingrediente pentru blatul de pizza

– 200 ml de apa calduta
– 400 gr de faina alba
– 1 lingurita de sare
– 1 lingurita jumatate de zahar
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– 1 pliculet de drojdie uscata

Ingrediente pentru sos

– Ketchup dulce sau sos de rosii
– Oregano
– 1 lingurita de ulei de masline

Topping

– Sunca sau salam
– Ardei gras
– Ciuperci
– Cascaval
– Porumb
– Masline

Preparare

Intr-un vas mare se adauga faina, sarea, zaharul, si drojdia. Totul se amesteca pana se dizolva toate ingredientele puse, adauga uleiul de masline, pune apa treptat, amseteca cu mana, dupa ce aluatul a luat forma unei bile, acesta poate sa fie uns cu putin ulei, acopera ligheanul cu un prosop curat si lasa-l la dospit timp de aproximativ o ora, pana isi tripleaza volumul.

Dupa ce a crescut se imparte in bucati, in functie de tava pe care o aveti. Aluatul se poate intinde cu facaletul, forma poate sa fie rotunda sau patrata. Daca ati ajuns la forma dorita puteti incepe sa  ungeti blatul cu sosul de rosii, dupa ce ati facut acest pas, pune sunca, ciupercile, ardeiul gras, maslinele, porumbul sau ce ingrediente mai aveti, iar la sfarsit adauga cascavalul ras. Pune pizza in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15-20 minute, poti sa bagi o scobitoare in pizza daca nu esti sigura ca este gata, daca ramane aluat pe ea inseamna ca inca este cruda.
Pofta buna!

Citește și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *