Pro sau contra televizorului?

Cu totii stim ca televizorul este nelipsit in orice casa, dar poate sa fie un dezavantaj pentru copiii mici.
Grseala facut de parinti este aceea ca isi lasa copilul in fata televizorului, iar el nu se mai dezvolta corespunzator, copilul este atras de imagini, culori si sunete, copilul nu o sa mai fie atent ce se intampla in jurul lui.

In primul rand, copilul este afectat emotional, pentru ca desenele au un limbaj indecent si mai ales au tente sexuale ascunse pe care nu le poti observa. O alta greseala estea aceea cand copilul sta la bunici sau cu bona, aceste persoane se uita la televizor pentru relaxare sau pentru informare, iar copilul este supus sa se uite si el (direct sau indirect).
Efectele negative sunt foarte numeroase, unul dintre ele fiind dezvoltarea, el poate sa aiba probleme de integrare si socializare in grupurile de copii, lipsa de prieteni, stand la televizor el nu o sa poata avea prieteni de joaca, iar in momentul cand o sa isi faca prieteni, el o sa fie cu gandul la desene.

Organul care sufera cel mai mult atunci cand ne uitam la televizor sunt ochii, ei sunt cei mai afectati. Copilul imitata tot ce vede, de aceea este bine sa fie evitat orice mijloc de ecran (TV, laptop, tableta, telefon, etc.), daca o sa faca anumite lucruri, atunci ar trebui sa iti dai seama ca este influentat de tot ce vede la desene sau alte programe. Reclamele false pot infulenta copilul, deoarece in reclama arata ceva, iar tu cand cumperi nu este la fel, copilul o sa fie profund dezamagit de realitate.

Lasa-l sa se dezvolte normal, adica: impreuna cu copii, jucarii sau sa faca alte activitati.
In cazul in care copilul este mare, il poti lasa sa se uite o ora la desene adecvate pentru varsta lui, fara violenta sau mesaje subliminale.

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.