Menstruatia, tot ce trebuie sa stim despre ea

Menstruatia si tampoanele

Cu toate stim ca atunci cand suntem in perioada aceea a lunii, adica la ciclu, este o perioada nu tocmai placuta, fiindca atunci apar durerile de burta, de cap, spate si starile de oboseala.

Cum le putem preveni?

Prevenirea inseamna sa avem grija de noi, sa nu stam cu spatele gol, sa nu stam pe rece, sa avem mereu in picioare sosete si multe altele.
Atunci cand apar durerile putem sa administram un analgezic pentru ameliorarea durerilor sau sa punem ceva cald pe burta, sa stam cat mai mult in pat pana dispar durerile. Durerile pot sa apara si din cauza unor modificari hormonale sau pot fi cauzate de o infectie.
La inceputul ciclului, sangele este de un rosu mai intes, iar la terminarea lui are o culoare mai inchisa spre maro.

Ce tampoane ar trebui sa folosim?

Avand in vedere ca nu mai suntem pe timpuri, atunci cand femeile trebuiau sa poarte hartie cu vata sau alte ciudatenii, acuma am avansat si sunt o gramada de metode de a nu te pata.
Putem foloi un tampon obisnuit, din acela care se aplica pe chilot sau unul intravaginal cum ar fi un O.B. si mai exista o cupa menstruala care colecteaza inauntru tot sangele, iar mai apoi aceasta trebuie sa fie golita, splata la o temperatura optima pentru a fi dezinfectata, aceasta cupa menstruala nu se imprumuta.

Poti sa folosesti o multime de variante atunci cand esti la menstruatie, dar din punctul meu de vedere, nu as recomanda tampoanele intravaginale, pentru ca pot sa creeze rani ale uterului, infectii sau pot sa ramana resturi de material din care este compus. O metoda simpla si sigura este folosirea tampoanelor cu obisnuite sau a cupei menstruale.

Tu ce metode folosesti atunci cand iti vine menstruatia?

Cupa menstruala, citeste acum despre ea si beneficiile ei

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *