Ce trebuie sa facem pentru a evita contaminarea cu COVID-19?

O intrebare foarte buna care ne este adresata zilnic.

In primul rand, toata familia trebuie sa urmeze un regulament strict de igiena, mai ales daca sunt si copii.

Reguli de igiena impotriva COVID-19

  1.  Lucrul cel mai important este sa ne spalam pe maini cat de des este posibil, mai ales cand venim de afara, mainile sunt cele mai contaminate si sunt purtatoare de microbi, nu duceti mainile la ochi, gura si nas, ele sunt cai de acces pentru orice virus, evitati in aceasta perioada sa atingeti suprafete care nu se afla in interiorul  casei, foloseste manusi si masti de protectie. Fiecare membru al familiei trebuie sa foloseasca un prosop propriu, sapunul sa fie lichid, ci nu solid, deoarece, persoana care il foloseste isi lasa microbii pe el.
  2. Evitati contactul cu persoanele care sunt suspecte de gripe, infectii respiratorii acute. Evitarea acestor persoane te protejeaza de un eventual virus care poate sa fie fatal, atat pentru tine, cat si pentru intreaga familie. Evitati locurile aglomerate, este foarte important sa ne ferim de multime, nu stim niciodata cine este purtator sau supect de COVID-19.
  3.  Daca administrati medicamente antivirale sau antibiotice din auzite, cel mai bine ar trebui sa opriti administrarea, s-ar putea sa va faca mai mult rau decat bine, inainte sa luati orice fel de pastile impotriva virusului, adresati-va medicului, el este in masura sa va prescrie medicatia corecta daca este nevoie.
  4. Curata toate suprafetele cu un dezinfectant foarte puternic, asa o sa diminuezi riscul de infectare cu COVID-19 sau a altor virusuri, igiena casei este foarte importanta pentru a nu se dezvolta microbi. Aerisirea incaperilor trebuie sa fie facuta regulat si des, deschide geamul atunci cand nu este aglomeratie in zona, deschiderea geamului cand este lume prin zona, risti ca microbii sa intre in casa.
  5. Cand iesiti afara, cel mai indicat este sa purtati masti si manusi de unica folosinta, masca se poarta cu partea albastra sau verde catre voi, doar in cazul in care nu vreti sa luat un virus, iar daca sunteti purtator de COVID-19 sau alte virusuri, purtati masca cu partea alba catre voi, dupa utilizarea mastilor si a manusilor nu le mai folositi, masca se poate purta maxim 2 ore.
  6. Daca prezentati urmatoarele simptome sunati la 112: tuse seaca, febra, dureri musculare sau daca v-ati intorst din alte tari care sunt in carantina de cel putin 14 zile.
  7. Animalele de companie nu pot sa transmita COVID-19, – Declara Minsterul Sanatatii.
  8. Efectuati vaccinul antigripal pentru a diminua sansele de infectare

 #Staiacasa #Totulosafiebine

Share

Citește și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *