fbpx

Infectii care pot sa afecteze sarcina

Infectii care pot sa afecteze sarcina, de ce este bine sa ne ferim pe timpul sarcinii?

Nu este deloc plăcut să te îmbolnăvești, mai ales în timpul sarcinii. Din fericire, este posibil să fiți deja imun la o serie de boli contagioase. Și datorită unui program de vaccinare de succes, rubeola (rujeola germană), cea mai periculoasă infecție dintre toate pentru un copil în curs de dezvoltare.

De asemenea, majoritatea bebelușilor pot sa fie imuni dacă mama lor are o infecție în timpul sarcinii. Dar unele infecții pot fi transmise bebelușilor prin placenta sau în timpul nașterii și atunci când se întâmplă acest lucru, acesta poate avea consecințe grave asupra copilului. Mai mult decât atât, unele infecții te pot îmbolnăvi sau poat duce la complicații, precum travaliul prematur .

Nu puteți evita toate sursele de infecție în timp ce sunteți gravidă. Dar puteți lua anumite măsuri să nu vă îmbolnăviți și pentru a reduce riscul de probleme grave pentru dumneavoastră sau pentru copil, dacă aveți o infecție.

Obținerea îngrijirii prenatale este crucială. De exemplu, testele de sânge simple vă pot spune dacă sunteți imun la anumite infecții, cum ar fi varicela și rubeola. Veți fi, de asemenea, testat pentru infecții pe care poate nu știți că le aveți, incluzând infecții ale tractului urinar, streptocie din grupul B, hepatită B și HIV. Dacă credeți că ați fost expus la o infecție gravă sau vă îmbolnăviți, îngrijirea în timp util poate ajuta adesea la prevenirea complicațiilor.

Puteți face, de asemenea, o serie de lucruri. Măsuri de bază, cum ar fi spălarea mâinilor, nu împărtartasii paharele de băut sau ustensile, schimbarea așternutului, utilizarea mănușilor la grădinărit și sa stati departe de oricine are o boală contagioasă, vă va reduce riscul de a vă îmbolnăvi.

Practicarea sexului protejat, sigur va ajuta la prevenirea multor infecții cu transmitere sexuală. Și puteți lua măsuri pentru a evita infecțiile provocate de alimente, cum ar fi să nu mâncați anumite alimente, să spălați fructe și legume și să vă asigurați că produsele animale, peștele și ouăle sunt bine gătite și suprafețele de lucru nu sunt contaminate.

Iată o listă cu unele infectii care pot afecta o sarcină:

Vaginoza bacteriană
Varicelă
Chikungunya
Chlamydia
Citomegalovirusul
Febra dengue
A cincea boală (parvovirus)
Gripă
Gonoree
Grupul B streptococul
Hepatita B
Herpes
HIV
Listerioza
Rubella (rujeolă germană)
Infecții cu transmitere sexuală
Sifilis
Toxoplasmoza
Trichomoniaza
Infectii ale tractului urinar
Virusul Zika

Dacă sunteți bolnav sau credeți că ați fost expus la o boală contagioasă, informați medicul pentru a putea fi testat și tratat dacă este necesar.

Un articol care te-ar putea interesa: Cei 3 pasi simpli pentru a avea o vezica fericita in timpul sarcinii

Citește și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *