fbpx

Fertilitatea si dorinta de a avea un copil

Fertilitatea crescuta este in ziua ovulatiei!

Iti doresti foarte mult un copil si ai incercat mereu sa ramai insarcinata si esti deja epuizata de incercarile care au dat gresi ?

Primul lucru care trebuie sa il faci, este de a nu mai pune presiune pe faptul ca iti doresti un copil, lasa totul sa decurga de la sine, stresul si incercarile nereusite nu aduc pe lume un copil,ba din contra, acumulezi oboseala, nervi, stres si ganduri. Nu pune presiune pe partenerul tau, acesta s-ar putea simti jenat de acest moment.

Totul trebuie sa decurga natural si de la sine.

Pasul doi este de a-ti nota zilele aparitiei ciclului menstrual, ciclul are o medie de 28 de zile, desi el poate sa varieze intre 27-32 de zile, asta depinde si de corpul tau. Prima zi a ciclului este atunci cand observi ca au inceput sangerarile, deoarece toate femeile sunt diferite, ciclul menstrual poate sa dureze intre 3-7 zile.

Tinand o evidenta clara a ciclului, poti determina perioada de ovulatie, desi se zice ca la ovulatie te simti altfel, ai stari de oboseala si esti mai sensibila, referitor la anumite zone ale corpului. Pentru a tine o evidenta clara poti sa iti notezi prima zi de menstruatie in fiecare luna, poti face acest lucru timp de mai multe luni pentru a observa cat de regulata este perioada menstruala, daca ciclul tau este de 28 de zile, atunci o sa ovulezi in a 14-a zi de ciclu, in cazul in care ciclul tau este de 32 de zile, atunci o sa ovulezi in a 18-a zi de ciclu. Trebuie doar sa iti calculezi perioada ciclului pentru a determina ziua ovulatiei si sa scazi cifra 14.

In ultimul rand trebuie sa stii ca la momentul ovulatiei este perioada ta fertila si ca, atunci corpul tau este pregatit, tu trebuie doar sa ai 3 acte sexuale ,adica inainte sa ovulezi cu o zi,in timpul ovulatiei si a treia zi cand nu mai este ovulatia. Poti sa iti faci si teste de ovulatie, care iti arata daca esti la perioada ovulatiei si daca fertilitatea ta este crescuta.

Nu ar strica sa iti faci si o programare la medicul tau ginecolog, in cazul in care descopera o problema, poate sa iti ofere o medicamentatie, atat tie cat si partenerului tau, partenerul tau poate sa fac spermograma, acolo sperma este supraveghiata 6 ore de un doctor.

Citeste acest articol care te poate ajuta, daca esti la menstruatie, nu poti sa ramai insarcinata

Citește și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *