Decalotarea la bebelusi

Decalotarea la bebelusi este un subiect despre care nu se prea discuta, unii medici recomanda decalotarea, altii sunt total contra.
In anumite cazuri este necesara decalotarea, dar trebuie facuta cu grija si atentie, deoarece poate sa provoace rani.

Preputul

Preputul este membrana dubla ce protejeaza si acopera capul penisului, acea piele protectoare este o foarte mobila si este compusa din numeroase vase de sange, muschi si nervi care sunt stimulati mereu, fibrele nervoase si sutele de mii de terminatii nervoase erogenice sunt extrem de sensibile la atingere, miscare, dar si la schimbarile de temperatura.

Importanta preputului

Preputul protejeaza partea interna a penisului de bacterii, mizerie si alte corpuri straine, dar este important sa fie curatat mereu de urina, deoarece este un mediu favorabil in care sa se dezvolte microbi, desi are rol protector, el trebuie ajutat si curatat.

Preputul nu se forteaza pentru curatare, pentru ca pot aparea sangerari, iritatii, majoritatea baietilor pana la varsta de 2 ani au un preput care nu seretrage, de aceea trebuie curatat cu grija si blandete.
Daca preputul nu se retrage natural sau artificial, atunci este vorba despre fimoza.

Balanita

Uneori se poate intalni o roseala pe varful preputului, aceasta indica o infectie si este foarte important sa contactati medicul, el o sa va sfatuiasca sa folositi un unguent pentru calmarea zonei, de asemenea trebuie sa se respecte o igiena foarte stricta in privinta penisului.

Fimoza

Este o afectiune a preputului care este foarte ingust si acopera canalul urinar exterior, urinarea este foarte dificila in acest caz, prima oara se intervine cu un unguet recomandat de medic, iar in cazurile foarte grave se recomanda interventia chirurgicala.

Daca ai optat pentru decalotare, atunci trebuie sa fie ingrijita foarte bine acea zona, se spala cu apa calduta in fiecare zi, deoarece se pot aduna foarte multi microbi.

 

 

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *