Toti parintii isi doresc pentru copilul lor sa aiba tot ce ei nu au avut, si da, este un lucru bun sa ii oferi tot ce el are nevoie, dar in anumite masuri. Pentru a te convinge ca ai un copil rasfatat, citeste in intregime acest articol.

1. Cedezi mereu la dorintele copilului tau

Mereu cedezi in fata copilului, pentru ca el stie ca daca a plans inainte ca nu i-ai luat jucaria aia sau haina aia, smecheria asta o sa mearga tot timpul cand el o sa planga, si atunci tu esti nevoita sa cumperi ceea ce el isi doreste.

2. Cumperi mereu lucruri materiale

Daca o sa ii cumperi in fiecare zi cate ceva, gen (dulciuri, jucarii, haine, jocuri, etc.), atunci el o sa astepte mereu sa primeasca ceva, dar in momentul cand nu i-ai luat nimic, el o sa fie suparat si o sa puna intrebari (“Azi de ce nu am primit aia”), asa ca invata-l sa fie responsabil, ofera-i sarcini si rasplateste-l.

3. Nu isi face curat in camera

Daca nu isi aranjeaza lucrurile in camera, asta explica faptul ca nu il responsabilizezi si el stie ca o sa vina mami sa faca curat, sa aranjeze hainele, jucariile si alte obiecte.

4. Te ignora total

Asta inseamna ca mereu ii spui ca “Nu ai voie sa faci aia”, lasa-l sa exploreze, este o lume noua pentru el, dar nu trebuie sa il lasi sa de-a foc la casa, asta este un lucru exclus, dar daca el vrea sa arunce ciorapii in camera lasa-l, nu cred ca este greu sa strangi acele perechi de ciorapi sau ce vrea el sa mai faca. Mai ales ca pentru el este un lucru neplacut sa auda de la mama lui ca nu are voie sa faca anumite lucruri. Trebuie sa aplici reguli clare ca el sa inteleaga ce vrei tu sa ii spui.

5. Nu ii place sa se joace singur

Daca copilului nu ii place sa se joace singur, asta inseamna ca ii place sa fie mereu in centrul atentiei. Poate sa fie plictisitor sa se joace singur, dar trebuie sa ii explici ca alta metoda nu are.

Share

Citește și

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *